Den grønne messehagel

Vores hvide messehagel er designet og fremstillet af lokale hænder. Den har en historie. Det forholder sig helt anderledes med vores grønne messehagel. Ingen ved rigtig, hvor den kommer fra, eller  hvornår vi fik den. Elna Mogensen fortæller, at i de 50 år hun har boet i Fjelstervang, har den altid været her. Margit Nielsen, der lige som Elna tidligere  har siddet i menighedsrådet her, mener også, at den altid har været her, og at den nok ”bare” er købt engang. Ved nærmere eftersyn i kirkens historie er den grønne messehagel købt i 1960 - men historien er væk. På siden her skrives historien om den nye grønne messehagel:

Helt sikkert er det, at den er gammel og slidt. Der er derfor også taget initiativ til at lave en ny.

En arbejdsgruppe er i fuld gang (foråret 2015). Vi har ladet os inspirere af det flotte grønne kors over døren til kirkerummet.

Der er lavet mange prøver for at finde de rigtige farver. Der er forsøgt med forskellige farver karton, stofrester. På et tidspunkt røg betrækket fra en sofapude med i håb om at finde den helt rigtige farve. Stakken med kasserede prøver er stor.

Men nu begynder det at tage form og ligne noget og sy-arbejdet kan gå i gang.

(Grethe Mortensen - 8.maj 2015)

Ny grøn messehagel i Fjelstervang Kirke indviet søndag den 25.10.2015

Tekst: Jette Axelsen - Fotos: John Axelsen

Lokale flittige hænder har siden sidste vinter arbejdet på at lave Fjelstervang Kirkes nye grønne messehagel. Det flotte resultat blev indviet ved søndagens festlige gudstjeneste, som både var BUSK-gudstjeneste og en del af weekendens fejring af Fjelstervang FDF’s 75 års jubilæum.

Gudstjenesten begyndte med et stort indtog med FDF’ernes fane forrest. Herefter fulgte sognepræst Gert Frost Nicolajsen iført den nye grønne messehagel og minikonfirmanderne og FDF-tumlingerne, som alle var flot påklædte i ”Guds fulde rustning”, som symbol på troens betydning. Efter gudstjenesten samledes menigheden til suppe i Landsbycentret, som var pyntet med FDF’s flag og logoer i dagens anledning.

De lokale kreative damer fra venstre Ebba Christensen, Judith Vestergaard, Else Nielsen og Grethe Mortensen (Inger Marie Winther var ikke til stede) modtog en hjertelig tak af sognepræst Gert Frost Nicolajsen for deres store arbejde og det flotte resultat. På spørgsmålet: Hvordan har I dog lavet det? lød svaret: ”Det var heller ikke let! Ideen var nem at få. Motivet til ryggen skulle være det grønne kors over indgangsdøren i kirken. Det krævede mange forsøg i forskellige farver, stof og sy-teknik inden resultatet blev tilfredsstillende.”

Foran på messehagelen er broderet tre flotte kornaks, som symbol på kirkens liv og vækst. Symbolet samler treenigheden, brødet og livet i et dejligt billede og med samme betydning, som den grønne farve i kirkeåret.

I mange år har Fjelstervang Kirke også ønsket sig en lilla messehagel. De dygtige damer tog også denne udfordring op. En lokal gave dækkede udgifterne til to messehagelser - Fjelstervang Kirke fik ultimo 2015 både en grøn og en lilla messehagel.

Tusind tak til lokale flittige hænder, kreative tanker og anonyme gavegiver for kunst, som nu i mange år vil pynte og skabe stemning i vores kirke.