Fotos august 2001

Status 15. august

I denne uge er kirken afspærret. For nu skal bjælken med den forreste lysekrone i skibet skiftes ud. Bjælken har vist sig totalt mørnet op bag de forskallingsbrædder, som sidder rundt om bjælken. Til brug for udskiftningen har tømrerne udviklet et specielt stillads, som både bærer loftet, mens den gamle bjælke fjernes og samtidig kommer til at bære den nye bjælke, mens den skubbes og trækkes på plads.

Bjælken har været længe undervejs, men endelig i dag den 15. august ankom den længe ventede bjælke fra Tyskland.

Bjælken er ikke legetøj. Tømrerne anslog vægten til 7-800 kg! Derfor måtte byggeliften i sving for at få den tunge bjælke løftet op og gjort klar til at skubbe ind over kirkens loft.

Og inde på kirkeloftet svedte tømrerne og menighedsformanden i mere end 30º varme med at trække i den tunge bjælke. Men på plads kom bjælken og søndag kan der igen holdes gudstjeneste.

Endnu mangler murerne at mure og pudse inde i kirkens kor og skib, hvor de nye bjælker er isat. Men det kommer i den kommende uge. Her regner vi også med at få besøg af blytækkeren, som vil færdiggøre taget. Og så kan vi endelig efter et halvt år med stilladser se frem til at få kirkens ydre pænt igen!