Ny grøn messehagel og BUSK-gudstjeneste

Lokale flittige hænder har siden sidste vinter arbejdet på at lave Fjelstervang Kirkes nye grønne messehagel. Det flotte resultat blev indviet ved søndagens festlige gudstjeneste, som både var BUSK-gudstjeneste og en del af weekendens fejring af Fjelstervang FDF’s 75 års jubilæum. Gudstjenesten begyndte med et stort indtog med FDF’ernes fane forrest. Herefter fulgte sognepræst Gert Frost Nicolajsen iført den nye grønne messehagel og minikonfirmanderne og FDF-tumlingerne, som alle var flot påklædte i ”Guds fulde rustning”, som symbol på troens betydning. Efter gudstjenesten samledes menigheden til suppe i Landsbycentret, som var pyntet med FDF’s flag og logoer i dagens anledning.

De lokale kreative damer Judith Vestergaard, Ebba Christensen, Grethe Mortensen, Else Nielsen og Inger Marie Winther Nielsen modtog en hjertelig tak af sognepræst Gert Frost Nicolajsen for deres store arbejde og det flotte resultat. På spørgsmålet: Hvordan har I dog lavet det? lød svaret: ”Det var heller ikke let! Ideen var nem at få. Motivet til ryggen skulle være det grønne kors over indgangsdøren i kirken. Det krævede mange forsøg i forskellige farver, stof og sy-teknik inden resultatet blev tilfredsstillende.” Foran på messehagelen er broderet tre flotte kornaks, som symbol på kirkens liv og vækst. Symbolet samler treenigheden, brødet og livet i et dejligt billede og med samme betydning, som den grønne farve i kirkeåret.

I mange år har Fjelstervang Kirke også ønsket sig en lilla messehagel. De dygtige damer har også taget denne udfordring op. Vi glæder os alle til at se resultatet 1. søndag i advent, hvor den nye lilla messehagel tages i brug.